Voluntarii Hai Moldova și Million Trees Moldova vor împăduri zona râului Ichel. Plantările vor avea

martie 10, 2021

Voluntarii Hai Moldova și Million Trees Moldova își propun să împădurească zona riverană a râului Ichel, începând cu 13 martie. Activitățile de plantare se vor petrece în localitățile Coșernița și Vadul lui Vodă.

Prima plantare, de pe 13 martie, se va face împreună cu voluntari locali, dar și angajați ai companiilor partenere ale campaniei de plantare. Organizatorii și-ar dori mult să extindă participarea, astfel încât cât mai mulți doritori să vină, însă cu regret, din cauza situației pandemice, sunt nevoiți să se abțină de la acest lucru.

Plantările se vor desfășura în mai multe etape. „Plantarea copacilor este cea mai sigură și mai durabilă metodă pentru a îmbunătăți calitatea mediului în Moldova. Este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze importanța arborilor și să se implice în astfel de acțiuni. În paralel cu acțiunile de plantare, Echipa Hai Moldova a dezvoltat programul educațional Patrula ECO, care implică elevii, profesorii si comunitatea locală în acțiuni concrete de protecție a mediului, începând cu plantarea copacilor, dar și îngrijirea lor până la reușita finală a acestora. Doar împreună putem realiza o schimbare durabilă, care va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții fiecăruia dintre noi”, spun organizatorii.

Speciile de copaci care se vor planta sunt salcie, plop alb, prun sălbatic, păducel și ulm.

Proiectul este realizat de Million Trees Moldova și A.O. Hai Moldova, cu susținerea companiilor Ambianța, Tucano Coffee, Amdaris, NANU Market, Terra Rica, Cazacu&CO, Muvi Express, Bons Offices, A.O. ETOS și echipa diez. Proiectul de împădurire este realizat și cu susținerea Consiliilor Locale ale localităților Coșernița și Vadul lui Vodă, dar și coordonat cu Inspecția Ecologică Criuleni și Agenția Apele Moldovei.