Million Trees Moldova - împreună plantăm, creștem și îngrijim păduri în Moldova!

Prin proiectul Million Trees Moldova, ne propunem implicarea pe larg a comunității în plantarea, creșterea și protejarea copacilor din toată țara. Prin acțiunile noastre contribuim la educarea și conștientizarea cetățenilor asupra importanței copacilor pentru bunăstarea oamenilor și echilibrului ecologic.

ula

Cum poți participa și tu la împădurirea Moldovei?

1. Fii voluntar și plantează împreună cu noi!

Urmărește pagina noastră de Facebook Million Trees Moldova sau Instagram million.trees.moldova pentru detalii și informații.

Dacă ești un ONG sau o Instituție de învățământ și vrei să plantezi, trimite-ne un mesaj la adresa de mail [email protected].

2. Donează copaci! 

Indiferent de contribuția financiară pentru susținerea inițiativelor noastre de împădurire, aceasta va constitui o investiție importantă, ce va genera beneficii multiple pe termen lung, pentru mediul înconjurător, economie și societate.

Te asigurăm că vom utiliza fondurile disponibile în mod eficient si responsabil, grație experienței și profesionalismului echipei noastre, precum și a principiilor etice ce stau la baza tuturor acțiunilor pe care le întreprindem. Fondurile vor fi direcționate către achiziționarea puieților și materialelor necesare proiectului.

Donează direct:

Asociația Obștească Hai Moldova
Adresa: mun. Chișinău, str. Alba Iulia 79/1
IDNO: 2008027014701
VICBMD2X883
B.C. „Victoriabank” S.A., sucursala 11
Cont bancar MDL: MD25VI022241100000794MDL
Cont bancar USD: MD65VI022241100000422USD
Cont bancar EUR: MD59VI022241100000427EUR

Îți mulțumim pentru contribuția ta valoroasă la împădurirea Moldovei.

Cum plantăm corect un copac?

1. Este important să alegem specii potrivite de copaci în funcție de locațiile unde plantăm.

2. Este preferabil să alegem specii locale de arbori. Deoarece pe lângă capacitățile de curățare a aerului, stocare a carbonului și fixării solului, copacii din climatul local servesc și la crearea habitatelor naturale pentru flora și fauna locală.

3. În timpul transportării puieților trebuie să ne asigurăm cu rădăcinile acestora sunt protejate, acoperite și stropite cu apă. Ajunși la locul la locul și momentul plantării, trebuie să ne asigurăm ca rădăcinile puieților să fie protejate de contactul direct cu razele solare și vânt, prin acoperire sau îngropare, până în momentul când îi plantăm.

Rădăcinile puieților trebuie toaletate și mocirlite. Vezi mai multe detalii în video.

Vezi video cum trebuie plantat corect un copac.

Mult succes!