//UE: COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile//

noiembrie 30, 2022

A.O. Hai Moldova este un ONG care implementează proiecte de mediu, de la educație ecologică, managementul deșeurilor, evacuarea depozitelor neautorizate de deșeuri, împăduriri, până la consultanță profesionistă de mediu.
În cadrul proiectului „COVID-19: Reziliență și Durabilitate a Societății Civile” desfășurat de către ERIM, cu suportul Uniunii Europene, echipa noastră a implementat proiectul de Creștere a capacității Organizației Hai Moldova. Datorită suportului oferit, am reușit să ne dotăm cu echipamente profesioniste pentru plantări, și anume un motoburghiu și 2 motocoase.

Ținând cont de domeniul nostru de lucru și de faptul că plantăm copaci în cadrul proiectului Million Trees Moldova, a fost esențial să achiziționăm echipamentul necesar care să susțină activitățile organizației noastre și să ne îmbunătățească performanța. În mod normal facem gropile pentru copaci cu un tractor, care consumă o cantitate considerabilă de combustibil, are un impact intruziv asupra mediului, iar costurile sunt mari. Dacă terenul este în pantă, solul este complicat, tractorul nu poate funcționa. Respectiv, un motoburghiu ne va asigura o eficienta mai mare, costuri reduse si un impact mult mai mic asupra mediului. Cositulul ierbii cu cele 2 motocoase ne va permite să implicăm voluntari în munca de îngrijire, ceea ce crește capacitatea de a îngriji o suprafață mai mare.
Scopul proiectului este de a crește capacitatea ONG-ului Hai Moldova și de a-și fortifica rolul de actor cheie în protecția mediului. Acest proiect se concentrează pe îmbunătățirea performanței organizaționale și îmbunătățirea imaginii sale publice, dezvoltarea abilităților și capacităților echipei, prin obținerea certificării profesionale în protecția mediului și managementul deșeurilor, instruire și educare. Toate acestea vor crește capacitatea organizatorică a ONG-ului Hai Moldova.
În acest moment Organizația Hai Moldova a făcut un pas înainte pentru a ajunge la următorul nivel de profesionalism, pentru a putea implementa proiecte mai de impact și a oferi mai multe servicii profesionale în domeniul protecției mediului și al implicării civice.
Toate acestea nu ar fi fost posibile fără suportul Uniunii Europene și echipei ERIM (anterior IREX Europe), cărora le mulțumim mult pentru această oportunitate.
„COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect de 48 de luni finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către ERIM în Moldova – IREX Europe.
Obiectivul general al proiectului este de a încuraja rezistența și durabilitatea societății civile din țările Parteneriatului Estic, permițându-le să atenueze impactul imediat și pe termen lung al COVID-19.
#TeamEurope #COVID19 #StrongerTogether #EU