Progrese – Pădurea Medpark

mai 11, 2022

Pădurea Medpark a prins rădăcini și a înverzit frumos în această primăvară!

Săptămâna trecută am efectuat o vizită de teren în comuna Boșcana, s. Mărdăreuca, r Criuleni, împreună cu echipa Million Trees, Primar com. Boșcana – Svetlana Racul și Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Criuleni – Ion Guzun, pe un teren împădurit la inițiativa frumoasă a Fundației Medpark.

Copacii s-au prins bine și se simt minunat, fapt ce ne bucură mult! Pe parcursul verii vom efectua lucrări de îngrijire – cosire iarbă, udare copaci.

Amintim că în toamna 2021, împreună cu aproape 300 de voluntari din cadrul companiei Medpark și localnici, am plantat peste 2000 de copaci, speciile salcâm, arțar, ulm, nuc, măcieș, corn.

Prin acest proiect de împădurire ne-am propus să reabilităm terenul degradat, să stabilizăm solul, să contribuim la sporirea biodiversității locale, și implicit să aducem valoare satului și locuitorilor prin crearea unei zone verzi.

Acest proiect de împădurire este realizat la inițiativa frumoasă și cu susținerea financiară a Fundația Medpark, în cadrul campaniei naționale de împădurire Million Trees Moldova.

Mulțumim mult pentru suport în realizarea proiectului APL Boșcana și Inspecția pentru Protecția Mediului Criuleni.

Sănătatea începe de la mediul în care locuim, iar aceasta acțiune de plantare este o investiție în sănătatea tuturor cetățenilor!

Plantăm, îngrijim și creștem păduri în Moldova!