Progrese – Pădurea Ambianța

mai 8, 2022

Pe data de 5 mai am fost să verificăm starea copacilor plantați în primăvara 2021 și completările din toamna 2021, în s. Coșernița, r. Criuleni.

Copacii se dezvoltă sănătos și frumos! Câteva zeci de copaci care au fost afectați de capre și-au revenit și dau semne de creștere.

Amintim că în 2021, la inițiativa companiei Ambianța, am plantat 4 ha de teren pentru a crea o fâșie de protecție riverană pe r. Ichel. Am plantat plopi, salcii, cireș sălbatic și arbuști. Terenul a fost îngrădit cu un gard temporar, iar copacii sunt monitorizați. Pe parcursul verii sunt executate lucrări de îngrijire (cosire iarbă, udare).

Proiectul de împădurire a fost realizat cu susținerea financiară a companiei Ambianța, cu suportul Agenției Apele Moldovei, Inspectoratul pentru Protecția Mediului Criuleni, Primăria Coșernița, companiei Cazacu & Co și Terra Rica SRL.

Mulțumim pentru ajutor în monitorizare d-lui Ion Guzun și Ghenadie Cazacu.

Acest proiect de împădurire a avut loc în cadrul campaniei naționale Million Trees Moldova, gestionat de A. O. Hai Moldova.

Conform LEGE Nr. 440 din 27-04-1995 cu privire la zonele şi fîşiile de protecţie a apelor rîurilor şi bazinelor de apă, art. 8, (2) Malurile rîurilor şi ale bazinelor de apă din perimetrul fîşiilor riverane de protecţie a apelor se consolidează în mod obligatoriu prin plantarea de arbori şi arbuşti hidrofili.

Împreună avem responsabilitatea de a contribui la împădurirea țării și protecția apelor!

Să fie pădure!