Plantarea din Budești 2017

martie 15, 2018

Din partea comunității, pentru Budești, peste 2500 de arbori și arbuști. A doua acțiune ”Plantăm fapte bune” din această toamnă a avut loc la Budești

Peste 150 de voluntari – localnici, locuitori ai capitalei, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ONG-urilor de mediu locale – au participat pe 18 noiembrie, la cea de-a doua acțiune ”Plantăm fapte bune în Moldova” din această toamnă, care a avut loc în Budești, Chișinău. Pe un teren cu eroziuni, în preajma unui afluent al râului Bălțata și a unui izvor, au fost plantați peste 2500 arbori și arbuști. La eveniment au participat voluntari de la companiile susținătorilor proiectului „Million Trees Moldova” cum sunt „Oliva”, ”BioFlame”, „Creavita”, „Bons Offices” și „Tucano” împreună cu elevii din Liceul Teoretic „Vasile Lupu” din capitală cât și din Liceul „Budești” care au venit cu profesorii și prietenii.

Comunității locale și doritorilor din capitală li s-au alăturat și voluntari străini din Italia, Statele Unite ale Americii, Japonia și Franța care au muncit cot la cot împreună. „Asta înseamnă că mentalitatea se schimbă, că oamenii încep să gândească altfel, că mergem, totuși, înainte. Și mai cred că prin muncă și prin efort putem face lucruri care par uneori imposibile. Mulțumesc tuturor participanților, comunității, Liceului Teoretic ”Budești” din localitate și ”VasileLupu” din Chișinău, voluntarilor organizațiilor internaționale și ONG-urilor de mediu locale, consilierilor locali, mulțumesc organizatorilor și partenerilor – a declarat Nina Costiuc, primar de Budești.

”Mai vrem astfel de evenimente. E foarte curat aerul aici și vremea a fost minunată. Am învățat cum să plantăm corect copaci. De asemenea, ne-a placut că am făcut o pauză de masă și am mâncat cu toții împreună. Chiar ni s-a părut distractiv” – a declarat Elena, elevă în casa a VII-a.