Plantarea de la Bălțata

mai 19, 2018

Pe 25 noiembie, în Bălțata, Criuleni a avut loc ultimul eveniment de plantare „Plantăm fapte bune în Moldova„ unde peste 150 de voluntari, din țară și de peste hotare, au plantat circa 1100 de sălcii pe o suprafață de 7 ha. Scopul plantării de data asta a fost crearea zonei de protecției a albiilor afluenților și a râului Bălțata.

În urma discuțiilor în cadrul întrevederilor din cadrul Consiliului Sub-Bazinal al râulețului Bălțata, împreună cu reprezentanții Administrației Publice Locale și cu partenerii noștri de la UfU (Institutul Independent pentru Probleme de Mediu), am hotărât plantarea unei arii de protecție a albiilor afluenților și a râului Bălțata.

La plantare au participat profesorii și elevii liceului „Principesa Natalia Dadiani”, cetățeni din localitate, echipele de la Oliva, Tucano, Bio Flame, Bons Offices, Combinatul Poligrafic Chișinău, MEGA, PNUD Moldova, Biodiversitate Moldova, Corpul Păcii și EVS și mulți alți prieteni și voluntari .

De fiecare dată, la plantări vin oameni noi. Oamenii vin cu familiile, prietenii, ba chiar și colegi de servici. De asemenea, ne bucurăm că sunt voluntari care ne sunt alături chiar de la prima ediție, reprezentanți ai unor organizații și proiecte internaționale, voluntari de la organizații de mediu locale, ba chiar și oameni de afaceri foarte cunoscuți la noi.

„Plantăm fapte bune în Moldova” este un proiect desfășurat din 2015 de același grup care a inițiat în 2017 proiectul „Million Trees Moldova”.