„Peste câțiva ani, aici va fi o pădure frumoasă.”

noiembrie 30, 2020

„Peste câțiva ani, aici va fi o pădure frumoasă.” Voluntarii Hai Moldova au plantat peste 3 700 de copaci în sate din centrul țării.

În cadrul proiectului lansat în luna septembrie, „Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă”, echipa Hai Moldova a plantat, alături de voluntarii locali, peste 3 700 de copaci în localitățile Jevreni, Onițcani, Coșernița și Boșcana.

Peste 500 de voluntari au plantat copaci împreună cu echipa Hai Moldova și Million Trees Moldova, în satele Jevreni, Onițcani, Coșernița, Boșcana, dar și în satele vecine, Slobozia-Dușca, Hrușova, Raculești și Cruglic, acolo unde oamenii s-au solidarizat cu acțiunea noastră și au ieșit și ei să planteze.

Am plantat copaci de diferite specii: nuc, ulm, frasin, lemn câinesc, sânger, agut, frasin, păducel, tei, cireș, alun, arțar, mai multe specii de arbuști – în total peste 3 700 de copaci.

„Suntem foarte bucuroși de mulți oameni gospodari și harnici care au ajutat să plantăm acești copaci și o să-i îngrijească după plantare. La acțiune au participat membrii comunităților, elevi, profesori, primari, consilieri raionali și foarte mulți oameni frumoși, voluntari din Chișinău. Ne bucurăm să avem așa o mobilizare superbă a oamenilor din aceste localități”, a spus Nadejda Cebotari, coordonatoarea proiectului Hai Moldova.

„Traseul dintre Onițcani și Slobozia-Dușca, care duce spre Criuleni, e un traseu turistic, cea mai veche șosea a Basarabiei. De mult timp se cerea plantarea copacilor, ca aici să fie o alee frumoasă. Urmează să păstrăm acești copaci, să-i îngrijim”, este de părere Ghenadie Cazacu, consilier raional, Criuleni.

„Eu consider că este foarte important și este bine că inițiativa aceasta a avut loc și în sfârșit se sădesc aici copaci. Peste câțiva ani, aici va fi o pădure frumoasă”, a spus și Tatiana Rotari, locuitoare a satului Jevreni.