Mai multe păduri vor fi plantate în această toamnă

octombrie 28, 2021

În această toamnă, Million Trees Moldova și-a propus să planteze mai multe păduri dar și să facă lucrări de completare a terenurilor împădurite anterior.

Pădurile și copacii sunt deosebit de necesari pentru a îmbunătăți calitatea mediului și calitatea vieții cetățenilor, iar noi ne-am propus în acest sezon să îmbogățim Republica Moldova cu peste 25 000 de copaci!

Vă prezentăm mai jos programul de împădurire din acest sezon, toamna 2021:

Pădurea Medpark – prima pădure din acest sezon va fi plantată pe data de 6 noiembrie 2021, în comuna Boșcana, s. Mărdăreuca, pe un deal care deja de mai mulți ani este delăsat, iar din cauza eroziunii s-au format râpe și ravene adânci. Această pădure vine să transforme un teren degradat, într-o zonă verde care va aduce valoare satului și locuitorilor. Proiectul de împădurire este finanțat de compania Medpark și va fi plantată împreună cu angajații companiei și localnici.

Pădurea Moldova Agroindbank – pe data de 13 noiembrie, în s. Cruzești, vom planta o pădure pe un deal cu un teren degradat, care de ani de zile stă lăsat în paragină. Prin acest proiect ne propunem să transformăm acest teren într-o pădure mixtă, formată atât din specii de foioase cât și rășinoase. Proiectul de împădurire este unul cu adevărat deosebit și este realizat cu susținerea companiei MAIB.

Pe 20 noiembrie, continuăm să plantăm fâșia de protecție riverană pe r. Ichel, din s. Coșernița, r. Criuleni. Alături de companiile Tucano Coffee Moldova, Amdaris și Best4u International vom continua să împădurim zona și să o transformăm într-o vale plină de viață. Amintim că în primăvara 2021, am plantat o fâșie de protecție riverană pe r. Ichel de 6 ha!

Pădurea McDonald’s – pe 27 noiembrie, vom planta o pădure în s. Jevreni, r. Criuleni, lângă un izvor, într-un loc pitoresc în canionul râului Răut. Terenul din jurul acestui izvor este degradat, iar prin acest proiect de împădurire vom reabilita terenul, care ulterior va fi transformat într-o zonă de agrement pentru localnici și turiști. Proiectul de împădurire este realizat cu susținerea companiei McDonalds.

Toate proiectele de împădurire sunt realizate împreună cu cei mai buni experți silvici de la noi;

Speciile de copaci sunt alese conform unui proiect tehnic de execuție, după ce a fost făcută o analiză a solului;

Proiectele noastre de împădurire sunt realizate conform tuturor normelor legale și tehnice, iar noi vom asigura îngrijirea și înlocuirea puieților pentru o perioadă de 3 ani, până la reușită finală a acestora;

Pădurile noi create vor fi împrejmuite cu garduri temporare pentru a le securiza de animale;

Proiectele de împădurire sunt coordonate cu autoritățile locale și centrale, Inspecția pentru Protecția Mediului.

De asemenea, în această toamnă vom face lucrări de completare pe terenurile împădurite de noi anterior și anume: Pădurea Ambianța (s. Coșernița, r. Criuleni), Pădurea de lângă biserica satului Jevreni, r. Criuleni, aliniamentul de copaci pe traseul Onițcani – Slobozia-Dușca, r. Criuleni.

Vom planta copaci împreună cu membrii Patrula ECO din cele 10 Instituții de învățământ participante la proiectul Școala ECO.

Câștigătorii concursului “Arta Pământului” și anume 50 de Instituții de Învățământ din toată țara, vor primi în dar material săditor pentru a planta alături de noi. Până pe 10 noiembrie puteți participa în concurs. Detalii aici: https://www.haimoldova.md/post/comunitatea-hai-moldova-și-million-trees-moldova-anunță-concursul-național-arta-pământului

Cum poți să ne ajuți?
Am primit foarte multe solicitări de copaci din diferite localități și am dori mult să reușim să aprovizionăm cu material săditor toți doritorii. Vom fi bucuroși de orice susținere financiară pentru procurarea puieților. Puteți face o donație directă în contul Asociației Obștești Hai Moldova, mai multe detalii aici: https://www.haimoldova.md/million-trees-moldova.

Dacă doriți să faceți o donație ca și persoană juridică, scrieți-ne un e-mail la [email protected], sau contactați-ne la nr de telefon: 060268739.

Datorită și cu ajutorul vostru, visul nostru comun de a planta un milion de copaci este tot mai aproape! Împreună plantăm, creștem și îngrijim păduri în Moldova!

Mulțumim partenerilor noștri generali Tucano Coffee Moldova și Ruslan Cojocaru, fără de care proiectul Million Trees Moldova nu ar fi fost posibil.