Au fost finalizate lucrările de îngrijire a pădurii plantate în această primăvară pe r. Ichel

iunie 22, 2021

Avem vești bune din teren! Săptămâna aceasta am finalizat lucrările de îngrijire a pădurii plantate în această primăvară pe r. Ichel, s. Coșernița.

A fost cosită iarba din jurul copacilor pe o suprafață de aproape 6 ha, precum și au fost tăiați toți ciulinii de pe teritoriu și din apropiere ca aceștia să nu se înmulțească.

De asemenea, au fost făcute lucrările de cosire a ierbii din jurul copacilor pe aliniamentul plantat pe traseul Onițcani – Slobozia-Dușca pe o lungime de 2 km pe ambele părți ale drumului. Acești copaci au fost plantați în toamna anului 2020, cu scopul de a crea o fâșie de protecție a terenurilor agricole.

Datorită ploilor ambundente din această primăvară iarba a crescut mai înaltă decât copacii și aceasta poate afecta buna dezvoltare a puieților. Aceste lucrări sunt necesare pentru a asigura puieților cele mai bune condiții pentru creștere și avantaje în lupta pentru soare, apă și nutrienți.

Mulțumim partenerilor Ambianța, Tucano Coffee Moldova, Amdaris, NANU Market, Cazacu&CO și Terra Rica care au făcut posibile aceste plantări.

De asemenea mulțumim Asociației Obștești ETOS – Centrul pentru Cultură, Turism și Mediu (s. Coșernița) și Inspecția pentru Protecția Mediului Criuleni pentru implicarea în monitorizarea și îngrijirea copacilor plantați!

Să fie pădure!