1500 de copaci au fost plantați în această sâmbătă de către echipa AMDARIS

noiembrie 16, 2021

În această sâmbătă, 13 noiembrie, s-au reunit peste 50 de voluntari, din echipa AMDARIS și mai mulți localnici s-au reunit pentru a împăduri fâșia de protecție riverană a râului Ichel din satul Coșernița.

În cadrul plantării din satul Coșernița, au fost plantați primii 500 de copaci din totalul de 1500 dăruiți de echipa AMDARIS.

Au fost plantate următoarele specii de arbori: salcie, plop, arțar și arbuști, copaci aleși cu un expert silvic.

Am început să împădurim aceast teren din primăvara 2021 și ne-am propus în câțiva ani să transformăm această zonă într-o vale plină de viață.

Reprezentata AMDARIS, Ana Greier, ne-a mărturisit că a venit săptămâna aceasta în Chișinău cu un scop de serviciu dar nu a ezitat să participe la această acțiune de plantare.

,,Așa s-a întâmplat că am venit săptămâna această în Chișinău cu un scop de serviciu și am profitat să plantez și eu copaci, chiar dacă lucrez deja în România, îmi pasă și de câte ori pot să mă implic, o să o fac cu mare drag. Experiența de astăzi a fost foarte faimoasă, m-am simțit foarte bine, am avut așa o mândrie că am plantat niște copăcei aici pe râul de la Ichel. Și mă duc înapoi în România împăcată că am putut face măcar ceva pentru țărișoara noastră, mic dar frumos. Și sperăm ca astfel de activități să fie cât mai multe și să împădurim Moldova”.

Mulțumim AMDARIS pentru contribuția voastră directă la o țară mai verde și mai sănătoasă! Sunt partenerii noștri de încredere încă din 2018.

Mulțumim domnului Ghenadie și Alexandru Cazacu care se implică în toate lucrările de plantare.

Cum poți să ne ajuți?

Am primit foarte multe solicitări de copaci din diferite localități și am dori mult să reușim să aprovizionăm cu material săditor toți doritorii. Vom fi bucuroși de orice susținere financiară pentru procurarea puieților. Puteți face o donație directă în contul Asociației Obștești Hai Moldova, mai multe detalii aici: https://www.haimoldova.md/million-trees-moldova.

Dacă doriți să faceți o donație ca și persoană juridică, scrieți-ne un e-mail la [email protected], sau contactați-ne la nr de telefon: 060268739.

Datorită și cu ajutorul vostru, visul nostru comun de a planta un milion de copaci este tot mai aproape! Împreună plantăm, creștem și îngrijim păduri în Moldova!

Mulțumim partenerilor noștri generali Tucano Coffee Moldova și Ruslan Cojocaru, fără de care proiectul Million Trees Moldova nu ar fi fost posibil.

Fiți cu ochii pe noi, vom reveni cu informații și noutăți în această toamnă!