voluntar
LB_0212
LB_0225

De la bun început, e important să menționăm că preferăm plantarea speciilor locale de arbori. De ce? De oarece pe lângă capacitățile de curățare a aerului, stocare a carbonului și fixării solului, copacii din climaxul local servesc și la crearea habitatelor naturale pentru flora și fauna locală. Ulterior, alegem speciile de copaci potriviți solului și contextului locației. Fiecare specie are specificul ei, iată de ce trebuie de consultat o părere de specialist.

După ce vă asigurați că puieții au fost extrași într-un mod conștiincios și sigur pentru a se prinde, este necesar ca rădăcinile sale să evite contactul cu aerul, vântul și razele solare. Așadar, la acest aspect vom fi atenți în timpul drumului de la pepenieră spre locul plantării. Se pot utiliza saci de pânză pentru a fi stropiți de la un timp la altul pentru a proteja rădăcina de uscare. Ajunși la locul și momentul plantării, fiecare copac trebuie toaletați și mocirliți.

Cum plantăm corect?

Prietenul nostru Viorel de la Plantăm fapte bune în România, ne arată cum facem aceste procese corect!
De asemenea, prietenii noștri de pest Prut, ne arată cum plantăm un copăcel în echipă de câte 2 oameni:

Urmând aceste recomandări, creșteți semnificativ șansele de prindere a puieților și respectiv împlinirea sensului acțiunii de plantare organizate, iar rezultatele vă vor confirma acest lucru.
Mult succes!

Înregistrează Plantarea
Odată ce ai urmat instrucțiunile de plantare și ai desfășurat plantarea la tine în comunitate, înregistrează-te pentru a participa la „ Million Trees Moldova Challange” Astfel, plantarea ta va apărea pe hartă iar tu, organizația sau compania pe care o reprezinți, va apărea în secțiunea „Top plantatori”