Despre noi

Million Trees Moldova este o platformă națională de colaborare între organizații, instituții și companii, care împreună și-au propus să planteze un milion de copaci în Republica Moldova.

Inițiativa Million Trees a apărut ca proiect de mediu în diferite orașe, cu scopul creșterii umbririi și a volumului de oxigen, prin plantarea unui milion de copaci. Orașele implicate în prezent în această inițiativă sunt: Los Angeles, New York City, Shanghai, Londra, Denver și Ontario. Un motiv comun împărtășit între aceste orașele este reducerea efectelor  încălzirii globale prin micșorarea cantității dioxidului de carbon în aer.

În cazul Moldovei, inițiativa este  îndreptată spre soluționarea și preîntâmpinarea problemelor acute de mediu ca: eroziunea solului, alunecările de teren și deșertificarea, lipsa perdelelor forestiere pentru protecția râurilor, terenurilor agricole cât și localităților rurale de vânturi. De asemenea, se plantează la instituțiile de învățământ și a altor instituții din localități rurale și urbane.